Op. Dr. Ali Kolaylıoğlu KBB Hastalıkları Uzmanı, Akupunkturist

Laser, Scenar, Akupunktur, Manyetik Alan Tedavisi

LAZER NEDİR ?

Lazer Nedir?

Laser en gelişmiş ve en son ışık kaynağıdır.
Laser kelimesi; "Light Amplification of stimulated Emission of Radiation" cümlesinin kısaltılmış halidir.

Laser ışığı normal ışıktan farklı yapıya sahiptir. Normal ışık her tarafa yayılır. Laser ışığı tek bir doğrultuda yayılır. Normal ışık tüm renklerin karışımından ibaret beyaz bir ışıktır. Laser ışığı hangi dalga boyunda oluşturulmuşsa o dalga boyuna uygun renktedir ve tek renklidir (monokromatik Yani tüm ışık fotonları tek ve aynı dalga boyundadır. Örn 632.8 nm (nanometre) laser ışığı demek tüm dalgaları 632.8 nm dalga boyunda olan ışık demektir. Bu ışığın rengi kırmızıdır. Laser ışığı dalgalarında birbirine uygunluk vardır. Laser ışığı çok uzaklara da bu uygunluğunu koruyarak ulaşır.

Laser ışığı parelel dalgalar halindedir.

Normal ışık insan cildinde kalmakta,laser ışığı insan cildini geçerek daha derinlere varabilmektedir.

Laser ışığının foton yoğunluğu gün ışığından daha fazla olduğundan dolayı daha parlaktır.
Tıp alanında kullanılan laserlerin birçok çeşidi olmasına rağmen; özelikle iki gruba ayırabiliriz.

1. Yüksek Güçteki Laser:
Dokuları kesmek, kanı pıhtılaştırmak ve yakma gibi işlemlerde kullanırız. Bu tür laserler bizlere hastalıklı dokuları sağlıklı dokulara zarar vermeden ortadan kaldırmamız için yardım eder.

2. Düşük Güçteki Laser:
(Low Level Laser) (LLLT) (Soft Laser) Hücre ve dokuların çalışmalarını uyarma ve düzenleme amacıyla kullanılır. Bizim burada bahsetiğimiz LLL(Low Level Laser )Soft Laserlerdir. Soft Laserlerden bugün en çok kullanılanları kırmızı ve infrared(kızılötesi) olanlardır.

Laserin yoğun ve monokromatik ışını hücrelerde fotokimyasal reaksiyonlara yol açar. Fotonlar mitokondriada ve hücre membranında absorbe edilir. Mitokondriadaki antenna pigmetler (sitokrom ve porfirinler) tarafından emilirler. Buda hücrenin fonsiyonlarının düzenlenmesie, ağrıların azalmasına ve hücrenin iyileşmesine yarayan ATP (hücresel enerjinin) daha fazla üretilmesini sebep olur.

LLLT (Düşük Seviye Laser tedavisi bazen mucizevi sonuçlar göstererek kısa sürede ağrılı veya hasta hücreleri yok eder.

Soft Laserin dokulara penetrasyonu dalga boyuna bağlıdır. Kırmızı ışık canlı dokuda 2-3 mm derinliğe kadar girebilir. İnfrared (kızılötesi) laserler dalga boyuna göre 4-5 cm kadar derinliğe ulaşabilmektedirler. Laser ışığının dokulara penetrasyonunda ayrıca, uygulama şekli ve laserin çıkış gücü de önemlidir.




Dalga boyuna göre absorbsiyon                                  Gücüne göre absorbsiyon




LLLT (Low Level Laser Therapy) - Soft Laser Tedavisinde Laser seçimi tedavi edilecek hastalığa ve hastalığın yerine göre seçilir. Eğer mukoza veya derideki bir hastalık tedavi edilecekse kırmızı ışıklı laserler seçılir. Örneğin; Ağız enfeksiyonlarında, aftlarda, herpes simplex ve herpes zoster de, acne de, cilt yaralarında, venöz ülserlerde nevraljilerde ekzemada, diş hassasiyetinde, Rinitlerde (Burun iltihabı), allerjik rinitte, burun içindeki enfeksiyonlarda, dış – orta kulak enfeksiyonlarında (İnfrared le birlikte), farenjitte vs. de... Ben bu hastalıklarda İndium laser 635 nm ile GaAlAs laser 685 nm kullanmaktayım. Kaslardaki, tendonlardaki hastalıklar ve kemikle ilgili hastalıklarda infrared laserler kullanılır. Örneğin; Myaljilerde,spor yaralanmalarında, İç kulak hastalıklarında (Kulak çınlaması,baş dönmesi, işitme kaybı vs), TME Sendromunda (Çene eklemi hastalığı), Sinüzitlerde,mutlak ameliyatı gerektirmeyen boyun ve bel fıtıklarında  vs .



Ben bu hastalıklarda olguya göre
GaAlAs 820 nm laser
GaAlAs 830 nm Laser
GaAs 904 nm laserleri kullanmaktayım
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret65523
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
Hava Durumu
Saat